Organizare Festival de muzica si mestesuguri rrome

2012
septembrie
Petrom
Petrolier
3000
www.taraluiandrei.ro
Adresa: Clejani, Clejani, Giurgiu
Angajatii Petrom au organizat primul Festival de traditii si mestesuguri din Clejani. Alaturi de membrii comunitatii, de societatea civila si autoritatile locale, au fost readuse la viata traditii si mestesuguri clejanene, in cadrul unui eveniment cultural inedit.
Impartiti in mai multe echipe, voluntarii Petrom impreuna cu localnicii au pictat diferite materiale pentru decorarea scenei si au creat un steag al comunei. De asemenea, au avut ocazia sa invete limba rromani de la un profesor din comunitate, sa stea de vorba cu cei care inca mai pastreaza traditiile rrome si sa ii ajute pe mestesugarii prezenti la confectionarea diferitelor obiecte specifice.
Unul dintre cele mai importante momente a fost concertul sustinut de copiii si seniorii din Clejani, selectionati si indrumati de renumitul artist Damian Draghici. Petrom a sustinut acest demers prin oferirea de fonduri necesare achizitionarii instrumentelor muzicale si instruirea artistilor.
Actiunea face parte din Campionatul de Voluntariat, un proiect prin intermediul caruia angajatii Petrom sunt implicati in actiuni de voluntariat in comunitatile in care compania desfasoara operatiuni.