Caravana cu Povesti

2014
CEZ Group
Energie
Asociatia Vasiliada
470
18.000
Adresa: Lipovu, Lipovu, Dolj
Proiectul a debutat in decembrie 2012 in 5 dintre cele mai sarace comunitati din judetul Dolj: Lipovu, Ocolna, Salcuta de Calopar, Busu si Salcia. Copiii participanti la acest proiect au fost implicati intr-o serie de activitati structurate care au avut drept scop dezvoltarea interesului pentru lectura, a creativitatii prin intermediul povestilor. Pentru bibliotecile scolilor implicate a fost imbogatit fondul de carte prin cumpararea si donarea de carti.
Pentru ca proiectul s-a dovedit a avea success si rezultate, in 2014  acesta a continuat in judetele Dolj si Mehedinti. Au fost alese 10 comunitati, criteriul de baza in selectarea lor fiind rata saraciei/somajului ridicata, precum si rata crescuta a abandonului scolar. In judetul Dolj caravana merge in urmatoarele comunitati: Lipovu, Ocolna, Seaca de Padure, Mischii si Scaiesti, iar in judetul Mehedinti caravan merge in: Ciresu, Godeanu, Bahna, Burila Mare si Tamna.
Aceasta campanie a mai avut ca si scop prevenirea abandonului scolar, astfel ca cei 470 de copii implicati in proiect de-a lungul celor doi ani de existent au promovat in anul scolar urmator.