Proiectul Crucea Rosie – punct prim ajutor in zonele izolate

2014
Iulie
METRO
Comert
Crucea Rosie
6500
Adresa: Titcov, Titcov, Braila
METRO Cash & Carry Romania si Crucea Rosie Romana au dezvoltat impreuna in ultimii ani un parteneriat foarte strans, in care compania s-a alaturat eforturilor Crucii Rosii de a imbunatati viata comunitatilor din Romania.
Unul dintre proiectele de prim plan este cel dedicat punctelor de prim ajutor in zonele izolate din tara, in principal din mediul rural. Proiectul se desfasoara in 41 de comunitati izolate, in care locuiesc aproximativ 6.500 de persoane. Lansarea oficiala a proiectului a avut loc in data de 10 iulie 2013, in satul izolat Titcov, din judetul Braila.

Accesul dificil al ambulantei in zone izolate poate genera oricand situatii dramatice, asociate cu agravari serioase, chiar decese, care de multe ori ar putea fi evitate prin interventia la timp a serviciilor medicale. Infiintarea punctelor de prim ajutor de baza, asigurat de persoane pregatite din randul membrilor comunitatii, acopera intervalul de timp dintre producerea incidentului si preluarea situatiei de catre serviciile medicale calificate.